Svet-Stranek.cz
FC BORC!BALONA

Reporty:Dva týmy jedna rodina

Reporty

5. kolo: Little Eden FC vs. Nemesis (2:0) 6:1


Výhra na domacím hřišti byla tenhle zápas potřebná. Scházíme se na Mikulovce v 19:00. Slezlo se nás 9+ Lapač takže 4. borci na střídání.
Začal zápas a hned ze začátku se do šance dostal Koko a ten chladnokrevně proměnil Jak by řekl Rytmus to si zabil brácho vedeme 1:0 hráli jsme disciplinovaně a bylo vidět že máme hlad po výhře a po gólech a pěkné kombinační hře. Nemesis se na naší polovinu moc nedostává a tak stále držíme balón na svých kopačkách. Pak se krásně utrhl Fořťák(nováček v týmu) a hned první zápas dává svůj první gól a navyšuje naše skóre na 2:0. bylo tam ještě spousty šancí , ale gól jsme v první půli už nepřidali tím pádem poločas končí 2:0 pro hráče Little Eden.

Druhá část začala nemile pro nás kdy se hráč Nemesisu dostal k ojedinělé střele a Lapač i když jak říkal mohl to chytit a byl to pro něj asi lacinný gól tak soupeř snížil 2:1. To byla taková pětimunutovka kdy jsme přestali hrát, ale pak se vracíme do starých kolejí z poločasu prvního a jezdíme po place. Další naše akce přichází Fořťák bere balón na pravé straně a letí  na branku, vysílá projektil  brankář vyráží před sebe, ale tam nachází jen Medvěda a ten uklízí k tyči 3:1
Dále akce Quattra a ten prstřeluje vše co mu stojí v cestě a zvyšuje na 4:1 Quattro byl hodně vidět makal motal a připravoval gólové šance svým spoluhráčům. Soupeř už to nemůže unést a začíná nás faulovat to jim šlo dobře, ale to je tak vše. Honzík se z obrany taky dostal na výlet směr útok a dělovkou překonává golmana hostí a zvyšuje stav utkání na 5:1 a aby toho nebylo málo já na bráchu brácha na mě uzavírá na 6:1 Michal. Musím říct že to byl výkon z naší strany perfektní, disciplnína hodně nahrávek plno gólovek ani fauly hostí nás nerozhodili a proto si bereme další 2. body do tabulky. Oproti minulému zápasu jsme podali parádní hru která nám přinesla vysoké vítěztví 6:1 děkuji všem pánové a klobouk dolu před výkony všech. Doufám že další zápas bude vypadat stejně fotbalově jako tenhle:)

hodnocení:

Lapač – 8

Méďa – 8

Dvořka – 8

Lahvy – 8

Shrek - 8

Honzík - 8,5

Quatro – 9,5

Koko – 8

Fořťák – 8

Michal P. – 8





4. kolo: Relax Fc vs. Little Eden FC (1:0) 4:1


Tak nakonec se nám sraz podařil všem jen Koko byl 15.minut na jinem hřišti v Běchovicích, ale pak dorazil správně. Vypadalo to na bouřku a slejvák. nakonec jen hřmělo a tma jak v prr... Relax se schází v hojném počtu. Začátek zápasu jsme měli asi tak 5. minut v režii, ale gól se nám nepodařilo vstřelit. pak začal diktovat hru soupeř daleko lépe se pohyboval nabíhal makal a náš tým nedokázal nic vymyslet, moc jsem si nepomáhali jen občas Quattro individuálně vodil soupeře. Pak přišel trest kdy Shrek se srazil s Horisem  a balón k soupeři a ten sám na Lapače a proměnuje 1:0 Tím skončila i půle, která byla ještě dobrá oproti té druhé.

Druhé dějství bylo pro nás ještě horší trápení než to první musím říct že jsme měli trošičku i tu smůlu a soupěř dřel a vydřel v druhé půli 3 náhodné góly, ale asi jsi je zasloužil protože jsme jim to umožnili. Relax nás v tomto duelu jasně přehrál. Jediným světlím okamžikem byl Shrekův snižijící gól na 3:1. Myslím si že to musíme hodit za hlavu, ale na druhou stránku ať si šáhne každý do svědomí takhle hrát nemůžeme. Prohrát můžem, ale musíme alespon makat běhat a to jsme včara určitě nedělali. Tak do příště se pojdme kousnout a makat a urvat další body a né je jen darovat ale prát se o ně !!!!!!!!!

Hodnocení :
Lapač:6
Medvěd:4,5
Shrek: 5,5
Růža: 5
Quattro: 6
Honzík: 6
Koko: 5
Michal: 5,5
Horis: 5



 3.kolo: Little Eden vs. Sparta Pankrác (2:2) 5:2


15.4.2011 19:30 hřiště Mikul2

Sraz proběhl v 19:00 na našem domácím hřišti kde se sešlo 12 borců a přáli si získat dva body, které v minulém zápase ztratili. Malouda se taky dostavil na zápas tentokrát nezapoměl :D. Začal zápas a soupeř s jedním na střídání musel čelit dvěma pětkám Edenu a to se jim ze začátku dařilo, protože jsme pokračovali jak v minulém zápase kdy jsme kazili hodně balónů a hráli hodně individuálně pak se to postupem času začalo zlepšovat. útok Pankráce zastavil Malouda prošel po lajně půl hřiště a naservíroval první gól Horisovi. Na to o par minut později reaguje i soupeř kdy špatná komunikace a přebrání soupeře vedla k srovnání stavu. Pak přišel faul na Quattra a ten se postavil i zahrání standartky a dělovkou zvyšuje 2:1. Ale soupeř nám vrací úder kdy nakoplý balón letí před lapače ten si nebyl jist či má balón ve vápně volí odkop a neštastně trefuje soupeře od něj se balón odráží do naší branky 2:2 Tak končí i poločas.

Druhé dějství už bylo v naší partii a hned se prosadil Růža sřelou a poslal nás do vedení 3:2. Soupeř už moc neohrožoval naší bránu, protože už mu docházely síly a tak jsme mohli útočit my. Do pole se po zraní podíval konečně i náš kapitán Lahvy a bojoval statečně. Pak přichází v poslední 10 minutovce gól Maloudy po brejku a vedeme 4:2 To už se nám dostává potřebný klid a taky podle toho hra vypadá. Bylo tam mraky šancí, ale to zlikvidoval golman soupeře a nebo jsme to zadrbali sami. Poslední třešničkou na dortu byl gól M.Paulína  uzavírá tak skóre tohoto zápasu na konečných 5:2.  Další dva bodíky jsou doma.

Hodnocení deníku sport:
Lapač 7
Malouda 8
Shrek 7
Méďa 8
Růža 7
Lahvy 7
Quattro 7
Dvořka 7
Honzík 9
M.Paulín 7
Koko 7
Horis 8


2.kolo: Nereal Žižkov vs. Little Eden FC  (2:1) 3:2

10.4.2011 20:45 hřiště Mikul3


Během cesty na zápas jsem se dozvěděl, že Nová posila Martin Fořt je vyčerpán z velkého zápasu a nepomůže nám a že Malouda a Quatro dorazej později kvůli velkýmu fotbalu. Sešli jsme se ve 20:00 na našem hřišti Mikulova, nálada byla skvělá po pátečním tahu borců. Okolo 20:20 vzal Shrek telefon a volá Maloudu, ten kupodivu nebyl na cestě k nám, prostě zapomněl na to, že má hrát zápas za nás a vesele si užíval nedělního večera-tak takhle néééé pánové, jestli se tohle ještě někomu stane, tak to má za láhev Jamesona a 200,-kč pokutu!!! Hlavně že to máte vyvěšený na stránkách, na Facebooku, a ještě si to potvrzujem SMSkou. ŽE?!!!


Začal zápas v počtu 8+1 a prvních pět minut bylo tak jak by měl vypadat celý zápas. Do první velké šance jsme se dostali hned v začátku zápasu kdy jsme nastřeli tyč, gólmana a balón letí ven z brány. Chvíli na to se ale napřáhl Horis a propálil vše co mu stálo v cestě 1:0. Chvíli si jedeme to svoje, ale nějak jsme přestali běhat mluvit na sebe pomáhat si a hrát srdcem. Z mého pohledu to nebyl výkon týmu ale jednotlivců, dlouho jsme stáli na balonu kazili nahrávky a nedokázali jsme předvést nějakou kombinaci. Tak následuje i trest kdy Quattro si křikl o balón před Lapačem , ale nedoskočil na něj a Lapačovi skončil v bráně 1:1.

O pár minut na to, chvilku před půlí soupeř přidává gól, kdy Dvořka hlavičkoval v záklonu nepřesně a ani Quattro si nedošel důrazně pro míč a soupeř toho využil  2:1. Tak skončila i půle.


Do druhého dějství jsme šli s odhodláním zápas otočit, nějaké akce jsme tam měli, ale gól jsme nedali, a tak přišel trest. Dvořka a Quattrem bránili stejného hráče (špatná komunikace) a volný hráč číhající před brankou dostává balón a uklízí s přehledem opět do branky, v tu chvíli jsme vůbec nevěděli cca 5. minut jak máme hrát. Trošku jsme se oklepali a začali se tlačit na balón, Shrek dohrával balón  ve vápně a soupeř ho nakopl do ( Milánka) a odpískána penalta. Míč si staví Horis  a dává jiskřičku naděje 3:2. Zbývalo asi 11. minut do konce utkání. Pár akcí jsme sivytvořili, jedna taková aut Honzík hlava vedle - škoda. Srovnání nepřišlo a tak přicházíme o body. Pánové každý by se měl zamyslet co bylo špatně sám za sebe . A do příštího zápasu pojďme bojovat jako tým a hrát náš kombinační fotbal.


Měli jsme několik šancí a kdyby to tam padlo, mohli jsme vyhrát, soupeř byl hratelný, měli tam 2 šikovný kluky, ale jinak nic extra. Když Mluvíme o presingu, tak to znamená, že chceme získat co nejdříve balón, abychom ho měli u nohy a mohli hrát My a né soupeř. Když se začne Presovat, tak musej presovat všichni, jak se na to jeden vyprdne, je to na hovno. Tento zápas jsme prohráli Individuálními chybami, každý ví co se mu nepovedlo, nebudeme to pitvat.

Pánové, ty tréninky, na které někteří z vás neměli čas, protože to bylo v neděli moooc brzy ráno, tak ty byly hodně důležitý. Pořádně zahrát roh umí sotva polovina týmu a každý zápas se soupeř přesvědčuje, že se to nedá pořádně bránit, ale mi z toho jak si nedokážeme profitovat, proč? Proč si to místo střílení na bránu 10 minut před zápasem raději nevyzkoušíte, stačí 2-3x, aby jste si připomněli, kdo kde má stát, kam se má nahrát balón.


Lapač 4

Méďa 8

Horis 10

Quattro 6

Shrek 7

Paulín.M 6

Paulín.H 8

Dvořka 7

Koko 8



1:kolo Little Eden FC vs. Sedm zbabělých B (1:1) 3:1

1.4.2011 19:30 hřiště Mikul1

sestava: Lapač, Méďa, Šrek, Maluda, Horis,Quattro, Růža, Dvořka, Honzík, Michal, Koko,

A je to tu na co jsme všichni takovou dobu čekali. sraz proběhl v 19:00 na našem domácím hřišti Mikulova s počtem 10+1 a kouč Lahvy :) Začal zápas a naskočila první pětka borců a hned od začátku jsme jeli to svoje a hned Koko měl první gólovku kterou bohužel golman zbabělých zlikvidoval. Michal tvořil hru Honzík s přehledem jak dozadu tak dopředu, Růža buldog rozehrával ze zadu a makal na 100% Dvořka si jel svojí defenzívu. pak nastala situace kdy jsme neproměnovali a přišel trest střela přes hráče končí v Lapačově kleci.

Přichází střídání a další pětka čerstvá jde na plac : Méďa a Maluda jistili zadek před Lapačem, Šrek měl dnes celkem tahavou a bojoval a snažil se něco vymýšlet jak se dostat k soupeři, Quattro střela brankář kryje, Horis také střílel a dobře nahrával. První akcí této pětice bylo krásné vysunutí Méďi od Quattra , ale golman hostí opět chytá. pak se vrací opět první pětka zase tlačíme a chceme srovnat tak se do toho opřel Michal a srovnává stav na 1:1. Pak přichází moment kdy Růža tváří v tvář potkal balon od soupeře co ho nakopl přímo Růžovi na obličej rána jak z děla. Růža na čtyřech po chvilce odpověd jsem Cajk :D Tak končí i poločas.

 

Do druhého dějství jsme chtěli trošku přidat a dát nějaký ten gól. A to se také splnilo Honzík prostřeluje a vedeme 2:1. soupeř nás taky občas pozlobil, ale tomu bránil Lapač a nebo to končilo vedle brány. Pak tu byla další akce kdy Quattro krásně vymotal po lajně dal přihrávku jak na zlatém podnose  Méďovi před prázdnou bránu, ale ten trestuhodně zahodil si připsat gól. Snad příště :) Konečně se probral Koko a chladnokrevně poslal míč golmanovi k tyči a je to 3:1 Tento výsledek jsme si ubránili a první jarní body jsou naše.

Všem chci moc poděkovat za výkony převedené v dnešním zápase. Myslím si že to nebylo úplně špatné i když chybičky by se tam našly. Nic méně musíme lépe zahrávat naše standartky (Myslím tím rohy)

To se ale vypiluje. Tak jedem dál parto.


Hodnocení deníku Sport

Lapač – 8

Méďa – 8

Růža – 8

Dvořka – 8

Malouda – 7,5

Shrek - 7

Honzík - 8,5

Quatro – 8

Koko – 7,5

Horis – 7,5

Michal P. – 8




Rozhovor s kapitánem týmu Tomášem Hlaváčem (Lahvy)



1. Jak došlo k tomu, že jste se spojili s týmem Borussia Dortšpunt A?

Důvody spojení byly tyto: nedostatečná hráčská základna, poněvadž od založení Týmu Little Eden FC zůstal jen jediný aktivní hráč v týmu, Tomáš Hlaváč. Jelikož už Little Eden FC zahajuje letošní Jaro svou 22 sezónu tak se za těch necelých 11 let se náš tým totálně obměnil. Do této doby naším týmem prošlo cca 60 hráčů, ale sezónu podzim 2010 jsme odehráli vlastně v 6 lidech, ať už z důvodu zranění, nebo byla na 1. místě práce a nebo rodina což je pochopitelné. Z toho důvodu jsem uvažoval zda má vůbec smysl v tomto trápení pokračovat ještě další sezónu a v tu dobu jsem se náhodou setkal se svými kamarády, kteří hráli za tým Borussia Dortšpunt A, shodou okolností je trápil naprosto stejný problém, i když Borussia disponovala ještě 2mi záložními týmy a to BDŠ B) a C), ze kterých si mohli nějakou tu posilu půjčit. Nicméně Kapitán Borussia Dortšpunt A Leon Petrů přišel s nápadem spojení, mě se tento nápad líbil, ( představte si, jaká by to byla pohoda mít na každý zápas 10 hráčů + gólmana, střídat 2 kompletní 5ky a celý zápas si dovolit presovat soupeře i na tom největším hřišti jaké pro Hanspaulku v Praze je, to by byla pecka ) a to mě posunulo k tomu, abych o tomto nápadu uvažoval a později na to kývl jako na nejlepší východisko, které nás všechny zase mohlo posunout o pěkný kus dál. A najednou tady stojí tým, který se ještě na podzim trápil ve 3 tí lize a byl reálně ohrožen sestupem a nyní je tu nový Tým, složený z těch nejlepších hráčů a má ambice na postup do 2. Ligy.

2. Kdo si myslíš že je největší přírustek pro Váš tým od složení?

Zatím jsem nenašel žádnou individualitu, která by výrazně vyčnívala, hrajeme jako tým a to nás doufám bude zdobit v nadcházejících sezónách.
Beru jako veliký přírůstek všechny hráče z BDŠ.

3. Jaké jsou cíle Edenu pro letošní sezónu?

Cíle jsme si zatím nevytyčili, alespoň ne takové, jaké by někdo čekal, samozřejmě by se všichni rádi viděli o ligu výše, ale já to chtěl spojit hlavně proto, aby nás ten fotbal zase všechny začal bavit, aby se udělala super parta, která zajde po zápase na drink, pokecá, užije si trošku zábavy a nebylo to jen 1x týdně na fotbal a tam se trápit v 5ti lidech a zachraňovat 3tí ligu.

4.Tvůj tip na výsledek v prvním zápase ?

Vyhrajeme 6:2


1.kolo LP Little Eden FC vs Rokoska A (3:3) 8:4

hřiště:Pražačka (P1) čas 16:15 datum:13.3. 2011

střelci: 4x Horis, 2x Dvořka, Šrek, Quattro

První společný zápas od spojení Borussie Dortšpunt a hráčů Little Edenu, dopadl pozitivně pro náš tým. Kdy se nás sešlo dest hráčů plus golman.Z toho plyne, že jsme měli dvě pětky na střídání a soupeř s větou vy máte dvě pětky na střídání a já se tady střídám s Mirečkem. :) Ale k zápasu. První pětka vlétla na plac a jak řekl před zápasem Captain Lahvy mělo nastat pro soupeře pekelných 60 minut kdy jsme měli rychle střídat a presovat soupeře jak o život. Za tři minuty přišlo otoční celé pětice Borců z Edenu a tam už se slavil úspěch Quattro nachází Horise a ten nedává golmanovi hostí šanci a vedeme 1:0. To se asi soupeři nelíbí a vrchá se na nás jako by nám chtěl ukzat že v 6 lidech se dá porazit 10 hráčů. Dokonce chvilku se jim to i dařilo, když prošel hráč hostí přes obránce Maludu a ani důrazný Méďa ho nesundal, bohužel ani Lapač nezabránil gólu a je srovnáno. Pak za pár minut na to bylo ještě hůř kdy v rychlém sledu  nám soupeř naděluje ještě 2.góly a musím říct, že to nebylo příjemné. Jelikož jsme ale na Pražačku nepřijeli prohrát tak během asi 4.minut vymotáváme,makáme na doraz a sniper Horis srovnává skóre zápasu kdy dává 2 góly a dovrušuje tak svůj Hattrick v zápase. Tak končí i poločas a začíná se od začátku.

Duhá půle byla ještě chvilku podobná té první kdy soupeř nechtěl povolit a začal bránit remízu což byla chyba šrek presovaním bere balón Rokosákům a namazává před prázdou opět Horisovi a ten dává v dnešním zápase svou 4 trefu.  Další gol přidává Šrek a je to 5:3 ,ale Rokoska né a né se vzdát a opět vrací uder a snižuje 5:4 za tohohle stavu se hrálo celkem dlouho. Pak už konečně Rokosce doházela energie a šlo se na věc. Bylo tam spoustu krásných momentů kdy mohlo padnou ještě daleko víc gólů Lahvy plno střel krásných nahrávek, Honzík taky pouštěl nebezpečné střely, Koko další tři gólovky. Tak se do toho pustil Dvořka z obrany a dvěma góly ukazal že je platným hráčem v našich řadách kdy při druhém gólu vyslal pumelenici za brankářovi záda. Stav utkání 7:4 Poslední třešničkou na dortu se bliskl Quattro a přidal na cestu sopeři ještě jeden zářez kdy se uvolnil a pravačkou uklízí na konečných 8:4 a POSTUP do 2. kola Ligového poháru.

Hodnocení deníku Sport:
Lapač: 6.5
Dvořka: 8
Honzík: 7
Lahvy: 7
Šinkys KOKO: 6
Nególa: 5.5
Maluda: 5.5
Méďa: 6.5
Šrek: 7
Quattro: 6.5
Horis: 9